Tehnologia LXT Li-Ion

Beneficiul unei accumulator Li-Ion este raportul greutate – performanță. Acumulatoarele Li-Ion sunt cu 40%  mai ușoare comparativ cu acumulator Ni-MH sau Ni-Cd. Acumulatoarele Li-Ion sunt cu 430% mai eficiente decât un acumulator Ni-Cd. Datorită îmbunătăților a crescut semnificativ durata de viață a acumulatorilor, chiar și după o perioadă mai mare de inactivitate se poate lucra eficient.

Diferența dintre acumulatoarele Li-Ion și bateriile convenționale este greutatea care este datorită materiarelor de compoziție și caracteristici tehnice. La un acumulator Li-Ion energia este stocată prin mișcarea ioni de litiu. Dintre elementele de atom litiul are al treilea cea mai mică greutate, rezultând astfel reducere la greutate față de acumulatoarele cu metale grele. Densitatea energiei Li-Ion este de două ori mai mare față de Ni-Cd, de acea nu este nevoie pentru atâtea celule cea ce rezultă un acumulator mai ușor.

Greutatea redusă duce la efecte evidente pentru utilizatori. O mașină echipată cu un acumulator Li-Ion este mai ușor decât o mașină echipată cu acumulator Ni-Cd.

Unele încărcări ale acumulatorului ajută la creșterea de viață a bateriei mentinând în același timp și eficiența. Datorită unui chip unic încorporat permite schimbul de informați între acumulator și încărcător. Prin această comunicare încărcătorul recunoaște acumulatorul și analizează încărcările anterioare. Încărcarea ca fi după starea acumulatorului – în cazul unei acumulatoare nouă sau aproape nouă încărcarea va fi mai rapidă, iar în cazul unui acumulator folosit, vechi încărcarea v a fi lentă pentru a crește durata de viață a acumulatorului. Încărcătorul Makita va răci acumulatorul pentru o temperatură optimă pe durata încărcării.

Un mare avantaj al technologiei Li-Ion este posibilitatea de a încărca acumulatorii oricănd este nevoie fără să așteptăm descărcarea lor.

Încărcătorul Makita încarcă și descarcă uniform celule din acumulator pentru o încărcare optimă. La unele mărcii concurente celule nu sunt încărcate uniform cea ce rezultă celule neutilizate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *